Vanliga frågor
Hur säkerställer vi en säker användning av tjänsten?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Säkerhet och säker användning av tjänsten

Minimering av de insamlade uppgifterna

• Vi samlar inte in någon information utöver den som är nödvändig för att tillhandahålla tjänsten.

• I TinyApp-tjänsten anges exempelvis inte ID eller adresser.

Datasäkerhet som en del av utvecklingsarbetet

• Funktionerna planeras från början ur ett säkerhetsperspektiv.

• Vid val av mjukvarukomponenter och tjänster som ska användas bedöms alltid säkerhetspåverkan.

• Komponenterna och programvaran uppdateras aktivt till nya versioner.

Datasäkerhet som en del av testning och kvalitetssäkring

• Förändringarna och nya funktioner testas funktionellt, men också ur ett datasäkerhetsperspektiv under och efter utvecklingsarbetet.

• Vi utför regelbunden interntestning.

• Vi lägger ständigt till testautomatisering för att säkerställa datasäkerhet och kvalitet.

• Utvecklingsmål relaterade till datasäkerhetebn får alltid hög prioritet och utvecklingsarbetet och dess publicering för användning är snabb.

Extern revision och säkerhetssamarbete

• Vi uppfyller kraven i säkerhetsbestämmelserna och övervakar aktivt dess utveckling.

• Vi samarbetar med våra egna och kunders advokater i samband med datasäkerhetslagstiftningen.

• Många av våra kunder (kommuner, städer, privata daghem) uppmanar oss att tillhandahålla en säkerhetsbedömning av IT-proffs i sina egna IKT-enheter före användning.

• Vi samarbetar med ett externt säkerhetsexpertföretag (F-Secure) för att identifiera säkerhetshot och för att genomföra praktiska säkerhetstester.

• Den senaste hotmodelleringen från F-Secure implementerades i juni 2020.

• Den senaste säkerhetsgranskningen som genomfördes av F-Secure genomfördes i juli 2020.

Så här säkerställer du som TinyApp-användare en säker användning av tjänsten:

• Välj ett starkt lösenord för dig själv som du inte kommer att använda i andra tjänster. Du kan ändra ditt TinyApp-lösenord i appinställningarna.

• Dela inte tjänstens ID med någon. TinyApp eller daghemmet kommer aldrig att be om ditt TinyApp-lösenord!

• Uppdatera alltid TinyApp och telefonens operativsystem till den senaste tillgängliga versionen.

• Skydda din enhet med en säkerhetsapplikation. Teleoperatörer erbjuder prisvärda säkerhetspaket.

• Om du blir föremål för ett phishing-bedrägeri eller märker oklar aktivitet, vänligen kontakta TinyApp Support (support@tinyapp.biz) omedelbart.

Kontakt

Du kan kontakta oss om dessa eller alla andra frågor relaterade till din användning av TinyApp-tjänsten via vår webbplats, via chattfunktionen på din lärares skrivbord eller via e-post på support@tinyapp.biz.