Kuinka luot lapsikohtaisia suunnitelmapohjia organisaatiollenne
Kuinka luot lapsikohtaisia suunnitelmapohjia organisaatiollenne

Organisaation pääkäyttäjälle

TinyApp avatar
Tekijä: TinyApp
Päivitetty yli viikko sitten

Organisaation pääkäyttäjänä voit luoda suunnitelmapohjia, joita opettajanne voivat käyttää aloittaessaan uusia lapsikohtaisia suunnitelmia.

Muokattavat suunnitelmapohjamme mandollistavat erilaisten lapsikohtaisten lomakkeiden luomisen TinyApp-palvelussa. Esimerkiksi päiväkodin oman varhaiskasvatussuunnitelman, lapsen aloituskeskustelun, vanhempien haastattelun tai pedadogisen selvityksen lomakkeet voitte toteuttaa helposti, monipuolisesti ja yhtenäisesti TinyApp-palvelussa.

Tässä ohjeet kuinka pääkäyttäjänä luot uuden suunnitelmapohjan (esimerkiksi varhaiskasvatussuunnitelman) opettajienne käyttöön:

1) Kirjaudu sisään web-työpöydälle organisaation pääkäyttäjänä

2) Avaa "Lapsen suunnitelmapohjat" välilehti

3) Näet listauksen organisaationne suunnitelmapohjista. Tässä näkymässä voit ottaa lomakkeita käyttöön tai poistaa niitä käytöstä.

4) Valitse nyt "Luo uusi suunnitelmapohja" nappi

5) Valitse luotavan suunnitelmapohjan käyttötarkoitus "vasu" tai "Muu"

Jos valitset käyttötarkoitukset kohtaan "vasu", merkitään lomakepohja varhaiskasvatussuunnitelmaksi. Vasuista nostetaan analytiikkaa lapsen, ryhmän, yksikön ja koko organisaationne tasoilla oleviin pedagogisiin analytiikkagraafeihin.

Jos valitset suunnitelmapohjan käyttötarkoitukseksi "Muu", ei tehdyistä lomakkeista nosteta mitään tietoja pedagogisiin analytiikkoihin.

6) Valitse suunnitelmapohjan kieli alasvetovalikosta

Jos valitset kieleksi esimerkiksi "Englanti", näytetään kompetenssit ja lomakkeen pysyvät osiot opettajalle sekä vanhemmille englanninkielisinä.

Jos luot englanninkielisen lomakkeen, muistathan muokata otsakkeet ja kirjoittaa lisäämäsi tekstikentät englanniksi.

Voit luoda useita suunnitelmapohjia eri kielillä, jolloin opettajat voivat valita sopivan kielen lapsikohtaisesti esimerkiksi varhaiskasvatussuunnitelmaa aloittaessaan.

7) Voit muokata otsakkeita painamalla oikealla puolella näkyvää kynä-ikonia.

8) Valitse haluatko näyttää tehostetun ja erityisen tuen, ja/tai tukimuotojen kentät lomakkeessa

9) Muokkaa avointen kysymysten otsakkeet kirjoittamalla niiden tilalle. Voit myös poistaa avoimia tekstikenttiä (punainen ruksi), vaihtaa kenttien järjestystä (raahaa harmaasta risti-ikonista) tai lisätä uusia tekstikenttiä (sininen lisää-nappi).

10) Jos haluat tallentaa suunnitelmapohjan keskeneräisenä, paina "Tallenna luonnoksena". Jos suunnitelmapohja on valmis, paina "Tallenna suunnitelmapohja"

11) Ota suunnitelmapohja käyttöön organisaatiossanne "Lapsen suunnitelmapohjat" välilehdeltä painamalla "Ota käyttöön" nappia suunnitelman oikealla puolella.

Suunnitelmapohjia voi olla käytössä useita samanaikaisesti. Voit poistaa tarpeettoman suunnitelmapohjan painamalla "Katso", sitten "Muokkaa" ja lopulta suunnitelman muokkaustilassa sivun alareunassa olevasta punaisesta "Poista" napista.

Kun uusi suunnitelmapohja on otettu käyttöön, voivat opettajat aloittaa uuden lapsen suunnitelman luomallasi suunnitelmapohjalla opettajan työpöydällä, lapsen profiilin pedagogia näkymässä!

Vinkki! Voit myös itse pääkäyttäjänä kokeilla suunnitelmapohjaa käytännössä avaamalla päiväkotiyksikkönne ja aloittamalla uuden suunnitelman lapselle tallentamatta sitä.