Kun lapsi lähtee päiväkodista tai lopetatte TinyApp käytön, huomioi nämä asiat
Kun lapsi lähtee päiväkodista tai lopetatte TinyApp käytön, huomioi nämä asiat

Pääkäyttäjä, Huoltaja

TinyApp avatar
Tekijä: TinyApp
Päivitetty yli viikko sitten

Yksikön pääkäyttäjänä:

1. Muistuta lapsen huoltajia ottamaan talteen kaikki heidän lapseensa liittyvä materiaali, kuten kuvat ja videot, mitkä he haluavat säilyttää.

2. Kun huoltajat ovat tallentaneet haluamansa materiaalit, voit poistaa huoltajien tilit Opettajan työpöydältä

3. Huomioi lapsen tietojen säilyttäminen paikallisten ja kunnallisten käytäntöjen mukaisesti. Lapsen vasu ladataan talteen lapsen profiilin kautta. Lue ohjeet tietojen lataamiseksi alapuolelta.

TinyApp-palvelu tarjoaa seuraavat vaihtoehdot tietojen säilyttämiseen:

3A. Voit ajaa lapsen tiedot palvelusta zip-tiedostoon yksikkötasolta. Tämä tapahtuu kohdasta "Tietojen hakeminen" ja tämän jälkeen pääset valitsemaan lapsen ja tiedot, jotka haluat sisällyttää pakettiin.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu) voidaan tulostaa ja ladata talteen PDF-muodossa lapsen profiilista, avaamalla vasu ja klikkaamalla sinistä "Tulosta" painiketta sivun ylälaidassa.

3B. Voit arkistoida lapsen. Kun arkistoit lapsen, hänen kaikki tiedot säilyvät palvelussa niin kauan kun olette TinyApp-palvelun käyttäjiä. Arkistoiminen tapahtuu lapsen profiilin kautta kohdasta “arkistoi”. Arkistoidun lapsen löydät arkistoitujen lasten listauksesta ja täältä pystyt aktivoimaan lapsen profiilin sekä tarkastelemaan tietoja.

Huom! Vanhemmat eivät enää näe arkistoidun lapsen tietoja omassa mobiilisovelluksessaan.

4. Jos haluat poistaa lapsen tiedot kokonaan palvelusta esimerkiksi sen jälkeen kun olet ladannut hänen tiedot ulos palvelusta, niin pystyt tekemään sen lapsen profiilin kautta. Mikäli olet ensin arkistoinut lapsen, niin voit myös poistaa hänet suoraan arkistoitujen lasten listauksen kautta. Huomioithan, että poistamisen jälkeen lapseen liittyviä tietoja ei ole palautettavissa.

Huoltajana:

1. Tallenna kaikki tiedostot ja sellainen sisältö mobiilisovelluksesta laitteellesi, jonka haluat säilyttää. Ota esimerkiksi talteen Kuulumisia-viesteistä sellaiset kuvat, jotka haluat pitää tallessa.

2. Kun olet tehnyt tämän, niin ilmoita lapsesi päiväkotiin, että käyttäjätunnuksesi voidaan poistaa.

3. Kun päiväkoti poistaa tunnuksesi, niin saat siitä vielä vahvistusviestin sähköpostiisi.